Danakon glæder sig over at skulle være med, når Danmarkshistoriens største samlede renoveringsopgave sættes i gang i Brøndby Strand. Danakon har sammen med JJW Arkitekter som totalrådgiver, Torkil Laursen, Dansk Energi Management & Esbensen og Teknologisk Institut vundet den første etape af HP4-renoveringen af Brøndby Strand Parkerne.

Danakon har sammen med det øvrige team vundet renoveringen af den første etape af byggeriet, som løber fra 2017 – 2020 og foregår i højhusene.

Sunde  og attraktive boliger

Da husene blev bygget benyttede man PCB-holdige materialer til byggeriet. Det betyder, at boligerne skal PCB-saneres, så Brøndby Strand Parkerne kan få fjernet giftstoffer fra boligerne og igen udvikle sig til attraktive boliger og udearealer.

Opgaven indbefatter 320 boliger, der er fordelt på fem af de i alt 12 højhuse. Opgaven omfatter teknisk rådgivning og bistand ved PCB-sanering og efterfølgende totalrenovering. Derudover omfatter opgaven en renovering af udearealer og p-kældre.

Med bæredygtighed som udgangspunkt er målet at skabe sunde boliger, der kan tiltrække både nuværende og fremtidige beboere. Ved at fokusere på materialernes livscyklus og optimere renoveringsprocessen i alle faser, sammenkæder rådgiverteamet miljømæssige og økonomiske bæredygtighedstiltag.

En levende og bæredygtig bydel

I Brøndby Strand Parkerne lægges nye planer for en sammenhængende og levende bydel med stort fokus på bæredygtighed. Renoveringen skal omdanne området med grønne og miljøvenlige tiltag og forbedre tilgængeligheden i området både indad til og udad til.

Renoveringen bliver kaldt HP4. HP står for helhedsplan og firetallet angiver, at det er den fjerde store renovering, der nu skal i gang i Brøndby Strand Parkerne.

Danakon og det resterende Team-JJW har vundet opgaven på baggrund af gode erfaringer med at skabe fremtidssikrede løsninger på både bruger-, drift- og energiniveau.

I renoveringen af 1. etape af HP4 vil Danakon være ansvarlig for konstruktioner og for koordineringen af ingeniørfagene. Danakon vil desuden deltage i projekteringsledelsen og ser frem til samarbejdet med resten af teamet.

Læs mere om HP4-renoveringen her