Danakon har sammen med JJW Arkitekter vundet konkurrencen om at gennemføre en ambitiøs helhedsplan, der skal fremtidssikre Blokland i Albertslund for BO_VEST. Vi glæder os til den spændende opgave.

Fremtidssikring af 303 boliger

Blokland er opført i 1970 af FDB’s Arkitektkontor og består af 303 boliger fordelt på fire blokke og består bl.a. af den længste boligblok i Danmark på opførelsestidspunktet på 360 m.
For at fremtidssikre afdelingen og skabe et attraktivt boligområde, skal hele bebyggelsen over de næste par år moderniseres og energioptimeres med nye tage, facader, altaner, vinduer og installationer.

Identitet og fællesskab skal styrkes

Helhedsplanen i Blokland skal styrke identiteten og fællesskabet i afdelingen, skabe flere attraktive boliger ved bl.a. at opføre senior- og tilgængelighedsboliger og øge bebyggelsens kvaliteter på alle tre bæredygtighedsparametre – socialt, miljømæssigt og økonomisk.
Vores tilgang til opgaven baserer sig bl.a. på erfaringerne fra Helhedsplanen for Stadionkvarteret i Glostrup, hvor de sidste boliger netop er afleveret ca. 6 måneder før tid. På Stadionkvarteret arbejdede Danakon også sammen med JJW Arkitekter samt Enemærke & Petersen som hovedentreprenør.