Programmet var spækket med lærerige og spændende oplevelser, da Danakon i slutningen af maj rejste til Rom.

Med guiden Else i ørerne var vi den første dag ude og opleve den spanske trappe, Trevifontænen, Pantheon, Piazza Navona og Colosseum. Pantheons store kuppel og konstruktionen af denne skabte stor begejstring hos Danakons ingeniører. Kuplen har en diameter på 43,3 meter og er bygget af beton med indlejrede armeringsjern for at øge dens styrke og stabilitet. Kuplen hviler på en cirkulær murkrans, som er opbygget af travertinblokke og er 6 meter høj og 7,5 meter bred. Det mest bemærkelsesværdige ved konstruktionen af kuplen er dens evne til at opretholde sin egen vægt uden at støtte sig på nogen form for indre eller ydre støttepiller. Dette skyldes en kombination af den cirkulære form, dens masse og dens konstruktionsteknikker, som gør den i stand til at sprede sin egen vægt jævnt ud over dens fundament.

Dag nummer to bød ligeledes på guidet tur med guiden Paivi, som viste rundt i Peterskirken og Forum Romanum. Konstruktionen af Peterskirken satte ligeledes tankerne i gang hos ingeniørerne, som var imponerede over det storslåede byggeri. Kirken er imponerende 186 meter lang, 151 meter bred, og dens indvendige højde når op på 46 meter. Det tog mere end 120 år og involverede arbejdet af mange berømte kunstnere og arkitekter som Bramante, Michelangelo, Raffael og Bernini for at fuldføre bygningen. Kirken er så høj, at Rundetårnet med sin højde på 41,55 meter ville kunne stå inde i kirkens kuppel. Ligesom kuplen på Pantheon imponerede, gjorde kuplen på Peterskirken det også. Kuplen har en diameter på 42,3 meter og en højde på 132,5 meter fra gulvet til korsryggen. Den er konstrueret af mursten og beton og er beklædt med et ydre lag af blyplader.

Dag tre blev brugt på et besøg i den gamle romerske bydel, Trastevere. Her var vi rundt på egen hånd, hvor vi så på de gamle bygninger, der vidner om de forskellige arkitektoniske stilarter og perioder, som bydelen har gennemgået. Et af de mest karakteristiske træk ved Trastevere er dens smalle brostensbelagte gader, der stadig opretholder den middelalderlige karakter af området.

Udover spændende oplevelser var det sociale også i højsædet. Gåturene rundt i Rom indbød til, at alle fik talt med hinanden og lærte hinanden endnu bedre at kende.

Gennem alle dagene arbejdede vi med FN’s 17 verdensmål. Vi diskuterede, hvilke verdensmål vi kunne fokusere på i vores arbejde som ingeniører og hvordan vi konkret kan arbejde med dem.