– Mød os i Bella Center i weekenden

Energirenovering

Energirenovering og fremtidssikring af dansk ikonbyggeri
– Mød os i Bella Center i weekenden

Bæredygtig udvikling, innovativ arkitektur og socialt ansvar. Det er en del af dagsordenen, når Almene Boligdage løber af stablen. Danakon fortæller om, hvordan et pilotprojekt i Tingbjerg vil sikre fremtiden for den ældre danske bygningsmasse.

Energiforbruget udfordrer arkitekturen

Ofte er det arkitektonisk flot og er beundringsværdige beviser på den danske bygningsmæssige kulturarv.

Kuldebroerne betyder dog dårligt indeklima, dyre varmeregninger og høj miljøbelastning. Samtidig skærpes kravene til netop minimering af miljøbelastning og til bæredygtigt energiforbrug.

De ældre murede ejendomme trænger i dag kraftigt til efterisolering. At bygninger fra 40’erne og 50’erne nu skal renoveres, er ikke nogen overraskelse.

Udfordringen har indtil nu været at bevare det oprindelige ydre, der er ikonisk for den tids byggeri.

Danakon demonstrerer en bæredygtig løsning

Sammen med firmaet Gamle Mursten og fsb har Danakon udviklet en metode til udvendig isolering, der genbruger de originale mursten. Det har vist sig at være holdbart og bygbart, og det giver værdi i et langt perspektiv.

Som et af de første steder i Danmark har Danakon nu projekteret et renoveringsprojekt ud fra netop den metode i bydelen Tingbjerg i det nordlige København.

Projektet er i fuld gang, og vi forventer at være klar med resulatet om ca. 6 uger.

Best practice-eksempel for energirenoveringer

Projektet kommer i kølvandet på regeringens arbejde med en national strategi for, hvordan den ældre danske bygningsmasse kan renoveres og energioptimeres.

Pilotprojektet skal fungere som best practice-eksempel, når boligrenoveringerne for alvor tager fart. Byggeriet er typisk meget standardiseret, så der er potentiale for at lave mere standardiserede løsninger på sigt.

Kom til Almene Boligdage og hør mere

Kom og hør mere om, hvordan man kan bevare den bygningsmæssige kulturarv, samtidig med at man sikrer miljømæssig bæredygtighed.

Arrangementet er gratis og finder sted i Bella Center lørdag den 6. september 2014 kl. 13.30.

Læs også: Program for Almene Boligdage