Efter 17 år som direktør og ejer af Danakon a/s giver Peter Halkjær nu stafetten videre. Det sker med en stor portion stolthed og en god mavefornemmelse. En stolthed over hvad Danakon er blevet til, en stolthed over de mennesker, som har været en del af rejsen og en god mavefornemmelse, da ansvaret overdrages til to interne ledere, som har været med på rejsen i mange år. Det har været vigtigt for Peter, at virksomheden føres videre med de samme værdier og grundtanke, og at medarbejderne kan være trygge ved fremtiden.

Et stærkt makkerpar
Det lå også i kortene, at Jens Schaufuss, nuværende afdelingsleder for konstruktion, og Mira Redzepi, nuværende økonomichef, skulle overtage Danakon. I 2019 købte de hver 10% af aktierne og har således været en del af ejerskabet siden. Jens startede i Danakon i 2007, og Mira kom til i 2016. De har således begge to været i Danakon i mange år, og med Jens’ baggrund som konstruktionsingeniør og Miras skarpe sans for økonomi og forretningsforståelse, danner de to et stærkt makkerpar. ”Branchekendskab og økonomi – det ene kan næsten ikke undvære det andet, og begge faktorer er essentielle for at sikre Danakons fremtid”, mener Peter.  

Rådgivning i mere end 70 år
Firmaet har siden 1952 rådgivet bygherrer, arkitekter, kommuner, almene boligforeninger og mange andre kundegrupper inden for løsning af bygge- og ingeniørfaglige udfordringer. Først i Dragør og så på vestegnen efter firmaet flytter til Taastrup i starten af 70’erne. I dag udfører Danakon rådgivning på det meste af Sjælland, men opgaverne strækker sig ud til hele landet. Siden Peter overtog firmaet i 2006, har han formået, trods finanskrisen og senere covid-19-pandemien, at drive en sund og veletableret arbejdsplads i tæt samarbejde med Jens og Mira. Med generationsskiftet er firmaet nu sikret i mange år endnu og kigger vi i ordrebogen ser fremtiden også lys ud. ”Vi har mange gode opgaver til vores medarbejdere og har faktisk brug for flere kræfter i øjeblikket”, siger Jens.

´Øje for lidt mer´
Siden 2014 har Danakons grundtanke og løfte i al rådgivning været, at man altid har ´øje for lidt mer´. Det handler ifølge ledelsen om at fremme bæredygtige løsninger, især i forhold til miljøet, men det har også påvirket arbejdskulturen i Danakon: ”Vi har en helt unik arbejdsplads med et stærkt sammenhold og en kompetent arbejdsgruppe. Vi har ikke kun øje for det faglige, men også for hinanden. Det har skabt en fælles ejerskabsfølelse omkring Danakon. Det er vores allesammens firma, som vi nu får æren af at føre videre”, fortæller Mira. Hvortil Jens tilføjer: ” Vores ønske er at drive Danakon videre med de samme værdier og grundtanke, og missionen er fortsat, at vi vil bidrage til udvikling af byggeriet i en bæredygtig retning til gavn for mennesker, miljø og samfund. Vi fortsætter det stærke samarbejde med vores mange gode forretningspartnere, og vi lover, at vi fortsat har ´øje for lidt mer´”.

Generationsskiftet markeres med et internt arrangement for medarbejderne.