Specialister i byggerådgivning

Ingeniørvirksomhed, der rådgiver bygherrer, arkitekter, kommuner, almene boligforeninger mv.

Abildgården, Amager

Fremtidssikring på Amager

Abildgården er opført i 1942-44 og består af 373 lejligheder.Bebyggelsen tegner sig som en stor karré med fire blokke i fem etager. Karréen er åben mod syd, hvor der også er aflåst adgang til en stor gård. Bebyggelsen ligger centralt placeret på Amager i København. Lokalområdet er et tæt og blandet bykvarter præget af boligkarréer fra starten af det 20. århundrede. I Abildgården var varmeanlæggene utidssvarende og trængte til modernisering. For at få den optimale varmetilførsel til boligerne, blev løsningen derfor at ombygge de gamle etstrengsanlæg til nye tidssvarende tostrengsanlæg.

Ny placering af varmekilder

Alle lejlighederne fik nye radiatorer og disse fik nye placeringer af hensyn til den bedste fordeling af varmen. Fokus var på at flytte varmekilderne i lejlighederne. Radiatorerne havde tidligere været placeret i midten af rummene, hvilket ikke er optimalt, når det gælder cirkulation af varmen.

Varmefordeling og komfort

De nye radiatorer blev således placeret under vinduerne, hvilket giver en bedre cirkulation af varmen og bedre komfort i boligerne.

Energibesparelse og tilskud

På grund af de energibesparelser, som Abildgården havde i udsigt med det nye tostrengsanlæg, blev det muligt at få tilskud til renoveringen fra naturgasselskabet. Således blev fiansieringen af renoveringen lettet.

Fakta

Emne: Abildgården Bygherre: SAB/KAB Arkitekt: White Arkitekter A/S Byggeår: 2013 – 2015 Byggesum: Anslået 11,85 mio. kr. Honorar: 800.000,00 kr. Omfatter: Ombygning og udskiftning af varmeanlæg og radiatorer samt ny placering af varmekilder til forbedret varmecirkulation.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde.
Udfyld nedenstående formular, så svarer vi dig hurtigst muligt.

  Kontakt os

  Danakon a/s
  Rådgivende Ingeniører FRI

  Adresse

  Sengeløsevej 4
  2630 Taastrup

  Telefon
  p
  CVR

  83 13 26 12