Specialister i byggerådgivning

Ingeniørvirksomhed, der rådgiver bygherrer, arkitekter, kommuner, almene boligforeninger mv.

Ahlgade, Holbæk

Fornyelse i Ahlgade

Ahlgade er et af de bredeste hovedstrøg i landet og er med sine ca. 700 år Holbæks ældste. De fleste af de huse, der i dag udgør gadens afgrænsning, er fra slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet.

Respekt for historien

Historien har vist, at selve bygningsmassen godt kan ændres uden at udviske den historiske gadestruktur. I Ahlgade er der således plads til fornyelse og forandring, så længe tilstedeværelsen af de bevaringsværdige bygninger, de markante hjørnebygninger og de historiske bygningsdetaljer respekteres. I oktober 2013 blev det første spadestik taget i opførelsen af 18 nye lejligheder i den tidligere Lassens Gård, der længe har stået tomt.

Attraktive almene boliger

Lejlighederne er på mellem 70 og 115 m². Ni lejligheder er placeret på 1. til 3. sal, mens de ni andre lejligheder opføres i en fireetages bygning ud mod Bagstræde med udsigt ud over Bysøeparken. Mellem de to bygninger etableres et gårdrum på første etage, hvor alle lejligheder får et depotrum og egen P-plads med opkørsel via en rampe fra Bagstræde. Parkeringsdækket er på i alt 800 m². Tre af lejlighederne får egen
terrasse. Der er allerede rift om de 18 almene boliger med en af Holbæks mest eksklusive placeringer. Lejlighederne vil være klar til indflytning i februar 2015.

Erhverv i stueetagen

Bygningen på Ahlgade vil desuden bestå af tre butikslejemål i stuen, der, som planlagt blev klar i god tid inden julehandlen og slog dørene op i slutningen af oktober.
Danakon har ansvar for alt ingeniørfagligt arbejde, som indebærer omfattende konstruktioner og installationer. Ejendommen bliver opført som et højisoleret lavenergibyggeri energiklasse A.

Øje for lidt mer!

Danakon er kendetegnet ved bygbare projekter, og i et gammelt byggeri som Ahlgade, er det særligt vigtigt, at statikken er på plads.
Husene er klemt ind i mellem allerede eksisterende byggeri, og det er derfor afgørende, at nyt og gammelt byggeri passer med hinanden.

Danakon funderede bygningen på borede betonpæle og rammede til bæredygtig bund. På den måde sørger vi for, at bygningen står sikkert uden at gøre skade på det eksisterende byggeri.

Emne: Ahlgade
Bygherre: VAB og TK Development
Arkitekt: Kullegaard Arkitekter A/S
Entreprenør: Daurehøj Erhvervsbyg
Byggeår: 2013 – 2015
Byggesum: 30,0 mio. kr.
Omfatter: Opførelse af 4.500 m² erhvervslejemål og boliger. Byggeriet opføres som højisoleret lavenergibyggeri.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde.
Udfyld nedenstående formular, så svarer vi dig hurtigst muligt.

  Kontakt os

  Danakon a/s
  Rådgivende Ingeniører FRI

  Adresse

  Sengeløsevej 4
  2630 Taastrup

  Telefon
  p
  CVR

  83 13 26 12