Specialister i byggerådgivning

Ingeniørvirksomhed, der rådgiver bygherrer, arkitekter, kommuner, almene boligforeninger mv.

Adresse

Taastrup Hovedgade 22
2630 Taastrup

Telefon

Fyrrenæsly

Bæredygtige ældreboliger

Fyrrenæsly består af 22 ældreboliger,smukt beliggende i Lynæs med udsigt over Isefjorden. Den 1.800 m² store bebyggelse er anlagt som trefjerdedele af en cirkel, hvor ydersiden indbyder til privatliv og indersiden til fællesskab. Den meget specielle runde bygning er opført som et bæredygtigt byggeri i henhold til lavenergiklasse 2015.

Jordvarme

Materialerne er valgt med bæredygtighed for øje, og bygningsopvarmningen foregår ved hjælp af et jordvarmeanlæg. Jordvarmeanlægget er en effektiv og miljømæssigt fordelagtig måde at overholde energirammen på. Den årlige udgift til varme ogstrøm forventes at kunne nedsættes med 1.000 kr. pr. husstand. I jorden omkring bygningen snor sig knap to kilometer jordslanger, dernærer jordvarmeanlægget i kælderen.

Sundt Indeklima

Anlægget drives delvist af ca. 110 m² solceller på taget. Sammen med ventilationsanlægget, der er optimeret med luftskifte og høj genvindingsgrad, sikrer det et sundt indeklima og mindsker fugt, skimmelsvamp og miljøbelastning.

Lokal regnvandsnedsivning

Den velisolerede klimaskærm, solafskærmning og varmepumpe bidrager også til det bæredygtige byggeri.Klimaændringerne og de øgede nedbørsmængder
gør det attraktivt at forsøge at håndtere regnvand, der hvor det falder, så det ikke belaster kommunernes afløbssystem. Derfor udførte Danakon samtidig et anlæg til lokal nedsivning af regnvand også kaldet LAR (lokal afledning af regnvand).

Øje for lidt mer!

Ved at indlægge jordvarme sikrede Danakon, at lavenergiramme 2015 kunne overholdes. Det betød samtidig, at væggenes isoleringstykkelse kunne minimeres, og det får bygningen til at virke mindre kompakt inde som ude. Desuden sørgede Danakon for at benytte det nedsivede regnvand med et rekreativt sigte ved at anlægge en lille sø ved plejecentret.

Fakta

Emne: Fyrrenæsly, Halsnæs
Bygherre: Boligkontoret Danmark
Arkitekt: Domus Arkitekter A/S
Antal boliger/m²: 22/1.800
Byggår: 2011 – 2013
Byggesum: 22,0 mio. kr.
Danakons rolle: Ingeniørrådgiver
Omfatter: Nybyg af støttede almene
bæredygtige ældreboliger og fællesarealer
efter lavenergiklasse 2015.

Kontakt os

Danakon A/S
Rådgivende Ingeniører FRI

Adresse

Taastrup Hovedgade 22
2630 Taastrup

Telefon

Privatlivs preference center

Nødvændig

Hjemmeside & brugerindstillinger

wp-settings-1, wfwaf-authcookie, gdpr

Google

Analyse af trafik og data, annoncesporing

Adwords, Analytics, Tag Manager
Se full oversigt på vores privatlivspolitik eller ved at klikke på "mere information"

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?