Specialister i byggerådgivning

Ingeniørvirksomhed, der rådgiver bygherrer, arkitekter, kommuner, almene boligforeninger mv.

Adresse

Sengeløsevej 4
2630 Taastrup

Telefon

Høje Gladsaxe

Oprindelige facader

Høje Gladsaxekomplekset er et af datidens ikoniske byggerier. Bygningerne er opført som et af de første store elementbyggerier i
Danmark i årene 1962-65. 160 boliger i 4-etagers lavblokke, fordelt på tre bygninger. Facaderne og vinduerne var de oprindelige fra bebyggelsens opførelse – ca. 48 år gamle.

Udfordringer
Vinduerne var af træ og arkitektonisk placeret, så de er udsat for vejrlig – sol og nedbør. Vinduerne var med koblede rammer og utidssvarende. De var forsøgt tætnet og renoveret flere gange, men både vinduer og vægelementer viste sig at være utætte.

Nye facader
Danakon udskiftede hele facadeelementet således, at der ikke blev efterladt gamle dele. Alle utætheder blev dermed fjernet. Elementerne blev leveret færdigfabrikeret og udskiftet udefra.

Minimal forstyrrelse
Danakon foretog indgrebet således, at den gamle facade blev fjernet samme dag, som den nye facade blev indsat. Det betød minimal forstyrrelse af beboerne, og de nye facader reducerede varmeregningen væsentligt. Efterfølgende blev radiatorer sat op igen og maler-reparationer udført.

Bevaret udtryk
De eksisterende alu-plader blev efterfølgende genmonteret således, at den renoverede facade i dag fremstår med det oprindelige udtryk.

Øje for lidt mer!
Under løsning af opgaven havde Danakon fokus på at mindske generne for bebyggelsens beboere mest muligt. På grund af arbejdet i selve lejlighederne lagde Danakon stor vægt på grundig brugerinvolvering gennem hele forløbet. På én og samme dag blev den gamle facade udskiftet med en ny og færdigfabrikeret.

Samtidig havde Danakon øje for at opnå ekstra energibesparelse ved at udskifte hele vægelementet frem for blot vinduespartiet, som først var planlagt.

Emne: Høje Gladsaxe
Bygherre: Lejerbo
Arkitekt: Pålsson Arkitekter
Antal boliger: 160
Byggeår: 2013 (7 mdr.)
Byggesum: 13 mio. kr.
Rådgiverhonorar: 1 mio. kr.
Danakon’s rolle: Totalrådgivning i forbindelse med udskiftning af indgangsfacader og vinduer til nye præfabrikerede facadelementer. Renovering af tag.
Omfatter: Totalrådgivning i forbindelse med udskiftning af indgangsfacader.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde.
Udfyld nedenstående formular, så svarer vi dig hurtigst muligt.

  Kontakt os

  Danakon a/s
  Rådgivende Ingeniører FRI

  Adresse

  Sengeløsevej 4
  2630 Taastrup

  Telefon
  p
  CVR

  83 13 26 12