Specialister i byggerådgivning

Ingeniørvirksomhed, der rådgiver bygherrer, arkitekter, kommuner, almene boligforeninger mv.

Hornbæk Plejehjem, Hornbæk

Nyt bæredygtigt plejecenter

OK-Fonden og Danske Diakonhjem er udvalgt til at bygge og drive det nye plejehjem i Hornbæk, der forventes at stå færdigt i marts 2019. Plejecentret opføres som erstatning for Bøgehøjgård. Det nye plejehjem skal afløse det nuværende plejehjem Bøgehøjgård, der på grund af slid og utidssvarende indretning ikke længere kan leve op til beboernes nuværende behov. Dog sikres det, at det gode fra Bøgehøjgård føres videre i det kommende Hornbæk Plejehjem – nemlig hjemligheden og fokus på plejen.

Kvalitet, nærvær og trivsel

Målet er, at det nye plejehjem skal  sikre kvalitet og nærvær for de ældre. Med det nye plejehjem får beboerne god plads til moderne hjælpemidler, lifte og meget andet, der samtidig gavner medarbejdernes arbejdsmiljø. Vigtige parametre i udformningen af plejehjemmet og plejeboligerne er at gøre beboerne mere selvhjulpne samtidig med, at omgivelserne gør det muligt for personalet at yde en optimal og effektiv pleje. Erfaringer viser, at hjemlighed, tryghed, muligheden for at være en del af et fællesskab samt muligheden for at trække sig tilbage i private rammer, er afgørende for beboernes trivsel. Det er de erfaringer, der vil blive ført videre i det nye plejehjem i Hornbæk. Lavenergiklasse 2020 Danakon er ingeniørrådgiver på opførelsen af Hornbæk Plejehjem og har særligt ansvar for konstruktionerne ved opførelse af plejecentret og boligerne. Plejehjemmet, servicecentret og de 51 plejehjemsboliger projekteres efter lavenergiklasse 2020.

Øje for lidt mer!

Danakon sikrer, at energirammen overholdes blandt andet ved at etablere et jordvarmeanlæg, som er en effektiv og miljømæssigt fordelagtig måde at overholde energiklassen på. Jordvarmeanlægget sikrer samtidig, at væggenes isoleringstykkelse kan minimeres og giver dermed bygningen et slankere og mindre kompakt udseende.

Solidt samarbejde

Aktuelt er Danakon og JJW Arkitekter også i gang med et andet plejeboligprojekt med Helsingør Kommune som bygherre – Teglhuset i Ålsgårde, der omfatter opførelse af 14 boliger l borgere med psykiske lidelser. Vi har dermed et godt og tillidsfuldt samarbejde, der er med til at fremme den fordelagtige proces.

Fakta

Emne: Hornbæk Plejehjem Bygherre: Helsingør Kommune og OK-Fonden Arkitekt: JJW Arkitekter Byggeår: 2016 – 2019 Byggesum: 62 mio. kr. Honorar: 3,5 mio. kr. Omfatter: Ingeniørrådgivning ved opførelse af nyt plejehjem på i alt 5.275 m² med 51 plejehjemsboliger samt servicecenter, som projekteres efter lavenergiklasse 2020, hvilket blandt andet overholdes ved etablering af et jordvarmeanlæg.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde.
Udfyld nedenstående formular, så svarer vi dig hurtigst muligt.

  Kontakt os

  Danakon a/s
  Rådgivende Ingeniører FRI

  Adresse

  Sengeløsevej 4
  2630 Taastrup

  Telefon
  p
  CVR

  83 13 26 12