Kløverhuset

Slagelse Boligselskab skaber et nyt markant byggeri, der både rummer studieboliger, Slagelse Boligselskabs nye administrationslokaler og udkigsplatforme på de øverste etager for alle.

Arkitektoniske intentioner
Arkitektfirmaet Arkitema har i tæt samarbejde med Slagelse Boligselskab og Danakon som bygherrerådgiver udarbejdet et skitseprojekt omkring det markante byggeri.
Byggeriet er udført som et 8-etagers punkthus centralt placeret i et trafikalt træfpunkt.

Kløverhuset ligger tæt på både banegård, butikscenter, samt Slagelse centrum. Dette giver en central beliggenhed både for de unge studerende og for Slagelse Boligselskabs kunder og forretningsforbindelser.

Markant byggeri
Bygningens grundform er inspireret af Slagelse Boligselskabs logo, nemlig et firkløver, hvilket kommer til udtryk i bygningens rundede hjørner og aftrapning af de to øverste etager. Det fjerde “kløverblad” tegner sig i belægningen på parkeringspladsen.

Mange faciliteter
Der er offentlig adgang til de øverste terrasser til glæde for borgerne i Slagelse by og andre interesserede.

Slagelse Boligselskab ønskede også at aktivere stueetagen, så husets indre liv åbner sig mod byens liv. Der blev derfor udført et multianvendeligt rum til foyer, udstilling og workshops med høje glaspartier mod gaden.

Den primære adgang til Slagelse Boligselskabs administration og den
offentligt tilgængelige udsigtsplatform sker via niveaufri adgang fra gaden.

Husets base er udført som en betonbase, der får karakter fra en synlig bræddestruktur i betonen. Basen danner en effektfuld kontrast til etagernes aluminiumbeklædning.

Emne: Nybyggeri 
Byggeår:
2020 – 2021
Bygherre: Slagelse Boligselskab
Arkitekt:
Arkitema
Byggesum:
40 mio. kr.
Honorar:
300.000 kr.
Entrepriseform:
Totalentreprise
Danakons rolle:
Arbejdet har omfattet ingeniørrådgivning i forbindelse med den tidlige planlægning og forhold omkring forsyning og lokalplanforhold og derudover deltagelse i udarbejdelse af totalentrepriseudbud.