Opførelse af ny daginstitution i holbæk, Børnehuset tusenfryd

Børnehuset Tusenfryd har sit fine navn fra byen, hvor det ligger, nemlig byen Tuse ved Holbæk på Midtsjælland.

Børnehuset Tusenfryd er en pædagogisk idrætsinstitution, certificeret under Dansk Idrætsforbund, og derfor er der fokus på bevægelse overalt i og udenfor det nye børnehus.

Følgende skal udføres:

  • 673 m² eksisterende bygning renoveres og ombygges
  • 413 m² utidssvarende bygning nedrives
  • 800 m² nybyggeri opføres.

Indretning af børnehuset
Der lægges stor vægt på trivsel, et sundt indeklima, god akustik og en tæt kontakt til naturen via de store vinduespartier, der samtidig giver rummene rigeligt med dagslys.

Der planlægges en idræts- og bevægelsessal, liggerum, stort fællesrum, produktionskøkken til egenproduktion, grupperum, depotrum og garderobe. Der er fokus på åbenhed mellem de forskellige rum, hvor hjertet er det store fællesrum.

Når man ankommer til børnehuset går man via en stor glasfacade ind i institutionens fælles entré, der samtidig åbner ud mod det indre gårdmiljø mellem de eksisterende og nye bygninger. Børnehuset ønskes organiseret og disponeret, så det grundlæggende opfattes som ét samlet hus.

Det forventes,at det nye børnehus bliver på 1.873 m², som ved fuld anvendelse har plads til 190 børn fordelt på 176 børn i vuggestue og børnehave samt 14 børn i dagplejen.

 

 Hygiejne i fokus
Der vil være håndvask ved indgange til huset og berøringsfrie løsninger for at sikre høj hygiejne.
Dette er af erfaringer fra håndtering af COVID-19, som ønskes videreført.

Trafikken omkring børnehuset
Der arbejdes med et oplæg til trafiksanering af området ved børnehuset,Tuse skole og Tuse hallen, for at forbedre trafikafvikling og parkeringsfaciliteter.

I brug efter lukketid
Lokalområdet og fritidsbrugere har været involveret i udarbejdelse af byggeprogrammet og har bl.a. arbejdet for, at der bliver mulighed for at bruge fællesområder, herunder bevægelse- og idrætsområder, møderum samt køkken og spiserum uden for børnehusets åbningstid.

Udearealer
Mellem klyngehusene er der små have- og legeanlæg. – Og i nær tilknytning til boligerne en lille sø med mulighed for udeophold.

Emne: Opførelse af ny daginstitution
Bygherre: Holbæk Kommune
Arkitekt: Schou Birkendorf Arkitekter
Byggeår: 2020 – (2023)
Areal: 100 m² + 600 m²
Byggesum: 42 mio. kr.
Entrepriseform: Totalentreprise