Specialister i byggerådgivning

Ingeniørvirksomhed, der rådgiver bygherrer, arkitekter, kommuner, almene boligforeninger mv.

Samsøvej

Ældrecenter i høj energiklasse

Et lokalplansforslag muliggør opførelse af et plejecenter ved Samsøvej, der imødekommer behovet for plejeboliger og dagcenter. Projektgruppen har i samarbejde med bygherre, ud fra et visionært synspunkt, formuleret en ambition om at opføre det 5.625 m² store plejecenter efter lavenergiklasse 2015 og evt. bygningsklasse 2020.

Energieffektiv jordvarme

I jorden omkring bygningen kommer der til at sno sig knap fem kilometer jordslanger, der nærer jordvarmeanlægget i kælderen. Jordvarmeanlægget er en effektiv og miljømæssigt fordelagtig måde at overholde energirammen på. Anlægget genererer op til tre gange så mange kilowatt timer, som ved gasfyring, der er alternativet.

Klogt design

Centret er designet og placeret strategisk optimalt i forhold til solen. Sammen med jordvarmeanlægget er det med til at sikre, at byggeriet lever op til den høje energiklasse.

IKT-projektering og REVIT

Byggeriet projekteres i henhold til IKT-aftalen ved at benytte 3D-tegneprogrammet REVIT.

Øje for lidt mer!

For at gøre projektet bæredygtigt var det vigtigt at kunne overholde den nuværende energiramme. Danakon havde fokus på, at optimere energirammen til fremtidens standard for nybyggede huse.

Isolering og energikrav

Danakon sørgede for at tænke fremad ved at anlægge et jordvarme-anlæg. Det betyder, at isoleringstykkelsen i væggen kan begrænses. På den måde undgår man, at væggene bliver betydeligt tykke og bastante. Samtidig betyder det, at byggeriet på en smart måde kan leve op til energikravene både nu og i fremtiden.

Individuelle behov

Ældreboliger og ældrecentret blev indrettet, så der både er mulighed for at deltage i fællesaktiviteter og at trække sig tilbage til private rammer.

Boligerne er på hver 75 m² og er tiltænkt beboere, som ikke længere kan klare sig med plejehjemmets indsats. Hovedparten er ramt af demens. Det betyder, at de har et stort behov for fysisk struktur. Plejeboligerne er således indrettet, efter brugernes behov og understøtter den enkeltes mulighed for at klare sig selv.

Emne: Plejecenter Samsøvej
Bygherre: Holbæk Ældreboliger v/Domea
Arkitekt: Kullegaard Arkitekter
Antal boliger/m²: 75/5.625
Byggeår: 2014
Byggesum: 82,0 mio. kr.
Danakons rolle: Ingeniørrådgiver
Omfatter: Opførelse af støttet alment plejecenter med ældreboliger og dagcenter

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde.
Udfyld nedenstående formular, så svarer vi dig hurtigst muligt.

  Kontakt os

  Danakon a/s
  Rådgivende Ingeniører FRI

  Adresse

  Sengeløsevej 4
  2630 Taastrup

  Telefon
  p
  CVR

  83 13 26 12